Implementering av helintegrerat verksamhetssystem

Nordisk koncern detaljhandel

Utmaningen

Vår kund, en nordisk koncern inom detaljhandel, skulle implementera ett nytt verksamhetssystem (AX 2012 R3) för centrala bolag, grossistverksamheten och butiksledet. Utmaningen var att på ett så effektivt sätt som möjligt integrera allt från kassalösning till lagerhantering och logistikprocesser.

Lösningen

Vi och kunden har sedan tidigare arbetat tillsammans på ett antal olika projekt men detta var det största vi gjort tillsammans. För att allt skulle rulla på så smidigt som möjligt och för att maximera affärsnyttan agerade vi brygga mellan verksamheten och IT genom hela processen. Vi lyckades skapa ett system som är helintegrerat med kassalösning, lagerhantering och logistikprocesser. Nästa steg är E-handel och butiker i övriga nordiska länder.

Resultatet

Vår kund har nu ett riktigt bra verksamhetssystem som de kan bygga vidare på för att fortsätta sin digitaliseringsresa. Vi jobbar fortsatt tillsammans på löpande projekt som exempelvis att vi ansvarar för integrationerna i ett verksamhetskritiskt byte av B2B-lösningen rörande katalog och order. Vi har även ett löpande ansvar för applikationsförvaltningen för samtliga Microsoft-applikationer; Dynamics AX, BizTalk, Dynamics CRM, SharePoint och givetvis infrastrukturen kopplat till dessa system.

Affärsområdesansvarig
Business Application

Johan Svenungsson

johan.svenungsson@accigo.se 070 410 57 49
Urval av konsulter i projektet

Konsult

Mattis Olsson

mattis.olsson@accigo.se

Lösningsarkitekt

Daniel Björk

daniel.bjork@accigo.se

Lösningsarkitekt

David Claudelin

david.claudelin@accigo.se

Kundansvarig

Monica Marelius

monica.marelius@accigo.se

Team Coach

Emil Österman

emil.osterman@accigo.se

Vill du vara med när vi gör nästa projekt? Besök vår karriärsida

Urval av plattformar vi jobbar med