Vitamin Well

Vitamin Well

ERP-lösning för såväl ekonomi som logistikflöden.

”Det går inte att jämföra med tidigare. Nu spar vi otroligt mycket tid”

Vitamin Well är en alldeles ny svensk framgångshistoria. På några få år har man tagit fram en hälsodryck som säljs på apotek, i pressbyråer, caféer och andra platser. Man har gått från noll till över 4 000 återförsäljare sedan lanseringen våren 2008.

 

Med snabb tillväxt följer utmaningar. För Vitamin Well var en av de största att klara av alla affärsprocesser. Christian Ehrhardt, delägare och produktionschef, berättar att till en början gick det bra att hantera fakturor, order, inköp, lager och tillverkningsplaneringen med hjälp av Microsoft Word och Excel.
– Vi skickade ut massor av fakturor i veckan som redovisningsbyrån fick en kopia av per mail. De fick sedan manuellt registrera dessa i sitt ekonomisystem. Obetalda fakturor handjagades. Lager räknades ned i Excel, säger Christian Ehrhardt.
Men Vitamin Well ökade snabbt sin kundstock, allt från små caféer till stora grossisters huvudlager, och den ekonomiska administrationen blev allt mer komplex.
– Vi fick ta in extra hjälp för att hinna. Vi halkade hela tiden efter, fortsätter Christian Ehrhardt. Vårt fokus låg på att få ut våra produkter till så många som möjligt och hinna med produktionen.

Om Vitamin Well: Vitamin Well är ett ungt och framgångsrikt företag som utvecklar, producerar och marknadsför vitamindrycker. Idag finns fem Vitamin Well-drycker. Varje produkt har sin unika funktion kopplad till en passande smak. Dryckerna finns på mer än 4 000 försäljningsställen i Sverige och har lanserats i flera länder. 

Kritisk punkt. När Vitamin Well hade 700 kunder gick det inte längre. Man behövde ett riktigt affärssystem och tog det strategiska beslutet att investera. Men man var tvungen att hitta ett system som var skalbart – och som man hade råd med. Valet föll på Microsoft Dynamics AX. Affärssystemleverantören Accigo, hjälpte till med implementeringen.
– Utmaningen var att skala ner till det absolut minimum, samtidigt som Vitamin Well skulle få de nödvändigaste affärsprocesserna
på plats, berättar Jan Mentzer, vd och försäljningsansvarig på Accigo.
– Från början gjorde vi förmodligen en av de minsta installationerna i Microsoft Dynamics AX historia, men vi skalade snabbt upp och har nu hela verksamheten inklusive lager, distribution och tillverkning i systemet, säger Christian Ehrhardt.

Full fart framåt. Kommersiella framgångar gjorde sedermera att Edward Gustafsson, som är ekonom med erfarenhet av affärssystemet, kunde rekryteras.
– Man får en bra överblick med Microsoft Dynamics AX och snabb tillgång till information. Eftersom vi jobbar med livsmedel är spårbarheten mycket viktig, berättar Edward Gustafsson.
– Vi spar otroligt mycket tid. Det går inte att jämföra, trots att vi nu har hundratals gånger fler kunder och transaktioner, säger Christian Ehrhardt.

Vill du ha hjälp med en liknande lösning?

Kontakta oss
Coor Service Management

Coor Service Management

Coor Service Management är Nordens ledande serviceleverantör, och erbjuder alla de servicetjänster som krävs för att ett företag eller offentlig verksamhet ska fungera bra och effektivt. Inom Coor finns specialistkompetens inom fyra områden..

Läs mer
Svenska Röda Korset

Svenska Röda Korset

Röda Korset får större och större krav från alla håll. Vårt gamla affärssystem klarade inte av de nya omvärldskraven. Genom vårt nya helhetsomfattande verksamhetssystem från Accigo knyter man ihop allt och får ett samlat grepp om pengarna. Läs mer om kundcaset

Läs mer
Norrenergi

Norrenergi

– “Jag kände knappt övergången till det nya systemet, det gick förvånansvärt smidigt.” Det befintliga systemet hade börjat orsaka incidenter och skulle snart vara utan support. Norrenergi, som varje dygn hanterar 60.000 transaktioner av mätvärden, behövde snarast få hem en lösning ...

Läs mer
Dustin

Dustin

Trovärdighet väger tungt för Dustin.

Nordens ledande återförsäljare inom IT och Hemelektronik hade genomfört ett betydande projekt med att införa ett nytt verksamhetssystem baserat på Microsoft Dynamics AX och CRM. Nu såg Dustin behovet av en partner som kunde säkerställa stabil och effektiv förvaltning och vidareutveckling av lösningen.

Läs mer
Accountor

Accountor

”Vi vill känna oss trygga med att kunna köra väldigt stora volymer för våra svenska och internationella kunder”.

Råkoll. Det är ledord på Accountor, som i sina system hanterar över 20 miljoner fakturor och andra ekonomifunktioner åt hundratals olika företag. Inget får gå fel. Kravet på säkerhet är mycket högt.

Läs mer
Banken

Banken

Banken som är en av Europas största, hanterar i ett av sina affärsområden redovisning och bokslut för tusentals organisationer. Affärssystemet Dynamics AX blev lösningen och samtidigt ett nav som är integrerat mot andra nödvändiga system inom banken.

En av Sveriges största processindustrikoncerner

En av Sveriges största processindustrikoncerner

En av Sveriges största processindustrikoncerner  valde affärssystemet Dynamics AX. Projektet startades i Sverige och rullas nu ut i flera länder. Det handlar om en komplett affärssystemlösning med IT-stöd för samtliga affärsprocesser, som material och produktionsstyrning, logistik och ekonomi. Accigo ...

Läs mer
Halens AB

Halens AB

Halens AB  – ett av Sveriges ledande distanshandelsföretag – valde Dynamics AX som sitt affärssystem och Accigo som partner för att driftsätta den nya affärssystemlösningen.

Konsultföretaget

Konsultföretaget

Konsultföretaget med ett 50-tal konsulter behövde få bättre överblick över resursbeläggningen, hantera både serviceuppdrag och större projekt samt förenkla och effektivisera tidsredovisningen. Och allt skulle i princip automatiskt falla ut i fakturor och tillhörande ekonomiprocesser.

Kontakta oss