Dags att uppgradera från Dynamics AX till 365?

Vi har tagit fram en metod som vi kallar för SafeRisk to Cloud som innebär att vi delar upp projektet i mindre steg för att du själv ska kunna styra hur uppgraderingen går till; både när det gäller takt och omfattning.

Vad är SafeRisk to Cloud?


I filmen går Martin igenom hur SafeRisk to Cloud fungerar

Med SafeRisk to Cloud minskar riskerna samtidigt som du bygger upp ett positivt momentum internt

 

Att dela upp projektet i mindre etapper kommer generera många små vinster längs vägen och samtidigt minska riskerna. Att arbeta på det sättet bidrar bland annat till ett positivt momentum internt, vilket ökar sannolikheten för att alla användare ska ta till sig verktygen.

 

Det finns alltid ett visst motstånd till förändring, med all rätt. Förändringar när det gäller IT-system kommer ofta med nya arbetssätt, nya verktyg och ofta en hel del strul i början. Historiskt sett har processen varit rätt så bufflig när det gäller att implementera nya IT-system där fokus har legat på den tekniska lösningen utan prioritet på parametrar som verksamhetsnytta och användarvänlighet. Idag behöver det inte se ut så längre, det finns bättre processer och smartare system som gör det möjligt att arbeta med digitalisering på ett sätt som främjar hela verksamheten.

 

Det viktiga är inte att flytta allt på en gång, det viktiga är att komma igång och att ha en bra och pålitlig agil process som tillåter förändringar längs vägen.

Letar du efter en digitaliseringspartner?

Vi har skapat en guide med ett par konkreta tips för hur du bäst väljer en digitalseringspartner. Nyckeln till en bra digitaliseringspartner är att hitta någon som fokuserar på både verksamhetsutveckling och teknik. I guiden går vi igenom bland annat:

 

1. Vikten av verksamhetsförståelse

2. Varför dina mål måste vara din partners mål

3. Schyssta avtal och varför det är viktigt

4. Ansvar

 

Ladda ned guiden här

Användarna är nyckeln för en lyckad uppgradering till Dynamics 365

Det är många som funderar över hur de rent praktiskt ska uppgradera från sin Dynamics AX-lösning till Dynamics 365. Förutom tekniska frågor rörande bland annat kompatibilitet och säkerhet är det även många som är oroliga över hur mycket tid och resurser ett uppgraderings-projekt kommer att sluka. Det många glömmer att fråga sig är hur de ska få med alla användare på tåget.

 

Om du skulle ta hela din Dynamics AX-lösning och flytta till Dynamics 365 i ett svep, då skulle det bli ett projektet som slukar stora delar av dina resurser. Förutom att det är kostsamt och tidskrävande att initiera stora IT-projekt kan det även vara dåligt ur ett användarperspektiv där de dagliga arbetsverktygen kommer påverkas och risken är hög att det blir en negativ inställning internt till de nya systemen vilket ofta påverkar lönsamheten.

Hur kommer övergången till molnbaserad IT-drift att påverka dina affärssystem?

 

Monica och Björn förklarar det närmare i filmen där de bland annat går igenom skillnaden mellan att flytta allt på en gång eller att göra det stegvis.

Vill du ha ett par tips för hur du uppgraderar med användaren i fokus?

Undvik trassel i det dagliga arbetet genom att fokusera på rätt saker när det är dags att uppgradera systemet.  Utöver att fokusera på användaren så finns det ett antal saker att tänka på för att göra uppgraderingen så smidig som möjligt:

 

1. Den agila processen

2. Verksamhetsnyttan

3. Hybridlösningar

4. Utvärdera nya funktioner

 

Ladda ned guiden här

Visa alla

Vill du veta mer om SafeRisk to Cloud?

Kontakta Anna Ryding om du vill veta mer om hur SafeRisk to Cloud fungerar och om det är något för er.


Solution Architect

Anna Ryding

anna.ryding@accigo.se +46 73 949 95 48