Så får du tusentals användare att gilla ny teknik

Utmaningen

Det var dags för vår kund, ett stort energibolag, att rulla ut den digitala plattformen Office 365 till ca 20 000 medarbetare på kontoren i Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Danmark och Sverige. Vår utmaning var att hjälpa till i det kontinuerliga utvecklingsarbetet och samtidigt få alla tusentals användare att ta till sig och börja använda Office 365 på rätt sätt i sitt dagliga arbete.

  • Affärsutveckling
  • Digitalisering
  • Office 365
  • Rådgivning
  • User Adoption

Lösningen

Vi ansvarade först och främst för att få medarbetarna att börja jobba med den nya plattformen. Teamet från Accigo bestod av experter inom User Adoption och Office 365. Vi fokuserade på samtliga ledningsgrupper för att hela tiden driva förändringen utifrån affärsvärde. Arbetet grundade sig på principen att inspirera istället för att utbilda, allt för att ge ledningsgrupperna en förståelse för nya arbetssätt och vilka värden som skapas. Förutom att få medarbetarna att använda plattformen bidrog vi med rådgivning till utvecklingsteamet, kundens digitala strategier och hjälpte supportfunktionerna att stödja nya arbetssätt (istället för att enbart fokusera på den nya tekniken).

Resultatet

Office 365-plattformen, som är en del i kundens digitalisering, är utrullad och används idag av ca 20 000 medarbetare i de fem olika länderna.

Kontakt

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer om detta case och hur vi kan hjälpa er med digitaliseringen.

Kontaktperson

Har du fler frågor?