Redo att ta pulsen på ditt affärssystem?

Ibland behövs en ordentlig hälsokoll. Det gäller även affärssystem.

 

Vilket är anledningen till att vi har skapat Accigo EKG. En tjänst som hjälper dig att ta pulsen på ditt affärssystem. Där vi analyserar statusen på ditt system, och tar reda på om det lever upp till dina krav.

 

Men lika viktigt är att Accigo EKG hjälper dig att komma vidare. Efter en ingående analys får du en handlingsplan med konkreta råd och rekommendationer. Det behövs, för affärssystem är en färskvara som behöver utvecklas i takt med att din verksamhet växer och dina medarbetare blir fler.

 

Så vad säger du: Är du redo att ta pulsen på ditt affärssystem?

  Läs mer här!

Konsten att hålla ordning på dina trace flags

Microsoft SQL Server får ständigt nya uppdateringar. Ibland är det helt ny funktionalitet, ibland är det påbyggnader och ibland är det helt enkelt förbättringar av gamla funktioner. Att förändra redan existerande funktionalitet är dock alltid ett vågspel. En hel del uppdateringar läggs i trace flags, som du själv måste aktivera om du vill använda uppdateringarna.

 

Läs hela texten

Modellerna som hjälper dig med återhämtningen

 

Komplexa system bär per definition med sig möjligheten att saker kan gå fel. Olyckor är nästan omöjliga att undvika. De behöver dock inte bli förödande; allt beror på hur väl förberedd man är. Därför är det A och O att ha planer för hur man minimerar risker och gör utfallet så milt som möjligt. Och det är här som recovery models kommer in.

 

Läs hela texten

Dina globala inställningar för SQL Server

 

Microsoft SQL Server är ett väldigt flexibelt system för databashantering (DBMS) med otroligt många inställningar och funktioner. Detta innebär i sin tur att det kan skräddarsys efter de specifika krav som en viss applikation ställer. Men något som inte kan underskattas är de globala inställningarna. Och några av dem är extra viktiga för Dynamics AX.

 

Läs hela texten

Verktyget som optimerar din AX-lösning

 

Många gånger sliter man sitt hår för att förstå vad som orsakar tröghet i Dynamics AX-systemet. Ett verktyg som vi på Accigo ofta rekommenderar heter Dynamics Performance Analyzer. Genom vår goda erfarenhet av verktyget har vi hjälpt många kunder att optimera sin AX-lösning. Ofta installeras dock detta verktyg och blir sedan liggande. Det tycker vi är synd.

 

Läs hela texten

Kompression – en lösning på växande databaser

 

Databaser har en tendens att växa konstant, trots ständiga rensningsjobb för att underhålla databasen. Ett alternativ till att minska storleken på databasen är att kika närmare på data compression. Och för att underlätta detta erbjuder Microsoft ett verktyg som heter Dynamics Compression Analyzer. Här presenteras några saker som är bra att tänka på i detta sammanhang.

 

Läs hela texten

Att underhålla en högpresterande miljö

 

För att underhålla en högpresterande Dynamics AX-miljö är både index och statistik väldigt viktiga aspekter. På Accigo använder vi de välkända underhållsskripten skapade av Ola Hallengren. Vi har stor erfarenhet av att skräddarsy parametrarna för kunders specifika miljöer, så att alla ska få ut så mycket som möjligt av sina service-fönster.

 

Läs hela texten

Äntligen en ordentlig hälsokoll på ditt affärssystem

För att fungera effektivt i en modern organisation behöver ditt affärssystem utvecklas. Accigo EKG ger dig en bekräftelse på hur ditt affärssystem mår, egentligen. Den oberoende utvärderingen visar om ditt system lever upp till dina krav. Du får grunden som hjälper dig att ta nästa steg i ditt affärssystem. Oavsett vem som sedan ansvarar för att genomföra jobbet.

Microsoft Dynamics AX – vår specialitet

Så länge ditt system på något sätt bygger på Microsoft SQL Server, så kan en Accigo EKG hjälpa dig. Men vi är specialister på just Microsofts affärssystem, Microsoft Dynamics AX och Microsoft Dynamics 365. Dessutom står vi redo med ett helt team som uteslutande arbetar med dessa produkter. Något som vi i stort sett är ensamma om i Sverige.

 

Anledningar till att utvärdera ditt affärssystem

Skälen till att välja en Accigo EKG kan förstås variera. Det kan handla om något så grundläggande som att skapa en bättre bild av de olika vägval som är aktuella för din organisation.

 

Men vilka är då de vanligaste skälen att utvärdera ditt affärssystem?

 

Prestanda – Hur mår ditt affärssystem idag?

 

Omstrukturering – Vilket utrymme finns det för ditt affärssystem att förändras i takt med att verksamheten utvecklas och medarbetarna blir fler?

 

Utbyggnad – Hur och i vilken omfattning bör det utvecklas i framtiden, och klarar systemet verkligen denna uppgradering?

Så genomför vi arbetet

Hur genomförs då själva utvärderingen för den kund som har kommit till skott med arbetet? Rätt förutsättningar är helt avgörande för att nå ett framgångsrikt resultat.

 

1 Workshop
Det grundläggande genomförandet av Accigo EKG börjar med en workshop där vi tillsammans går igenom alla de nödvändiga förutsättningarna. Det ger kollegorna till dig möjlighet att ställa frågor, och få återkoppling från våra specialister.

 

2 Genomgång
Med utgångspunkt i dina olika strategiska mål sätter vi sedan igång själva genomgången. Ett arbete som i stort sett inte kräver mer av dig än tillgång till servrarna. Två specialister från Accigo ägnar sig åt att mäta, analysera och dokumentera arbetet. Detta brukar ta ungefär två veckors effektivt arbete per konsult, men anpassas givetvis efter storleken på systemet.

 

3 Överlämning
Slutresultatet får du som kund fullt ägandeskap över. Oavsett vem som i slutändan blir ansvarig för att genomföra de rekommenderade ändringarna. Varje genomgång avslutas med en fysisk överlämning där vi förmedlar kunskapen direkt, tillsammans med en utförlig skriftlig sammanställning.

Kontakta oss

Som utomstående partner kan vi granska ditt affärssystem på ett opartiskt sätt. Det gör att Accigo EKG både ökar chanserna att gå till botten med dina utmaningar och att faktiskt göra något åt dem. På så vis garanterar vi värdet och nyttan av din investering. Oavsett hur du väljer att gå vidare när vi är klara med vårt arbete.

 

Hör av dig till oss för att boka ett första möte där vi kan diskutera värdet av ett EKG för er.

Affärsområdesansvarig
Infrastructure

Michael Lagerberg

michael.lagerberg@accigo.se 070 169 40 31