Så får du tusentals användare att gilla ny teknik

Stort energibolag

Utmaningen

Det var dags för vår kund, ett stort energibolag, att rulla ut den digitala plattformen Office 365 till fler än 10 000 användare på kontoren i Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, och Sverige. Vår utmaning var att hjälpa till i det kontinuerliga utvecklingsarbetet och samtidigt få alla tusentals användare att ta till sig, och börja använda, Office 365 på rätt sätt i sitt dagliga arbete.

Lösningen

Vi ansvarade först och främst för att få användarna att börja jobba med den nya plattformen. Teamet från Accigo bestod av ett team experter inom User Adoption och Office 365. Vi fokuserade på samtliga ledningsgrupper för att hela tiden driva förändringen utifrån affärsvärde. Arbetet grundade sig på principen att inspirera istället för att utbilda, allt för att ge ledningsgrupperna en förståelse för nya arbetssätt och vilka värden som skapas. Förutom att få användarna att använda plattformen har vi bidragit med rådgivning till utvecklingsteamet, kundens digitala strategier och hjälpt supportfunktionerna att stödja nya arbetssätt (istället för att enbart fokusera på den nya tekniken).

Resultatet

Office 365-plattformen, som är en del i kundens digitalisering, är utrullad och används av över 10 000 användare i de fyra olika länderna.

Affärsområdesansvarig
Digital Lead

Maria Lennman

maria.lennman@accigo.se 070 757 53 05
Urval av konsulter i projektet

Affärsområdesansvarig
Digital Lead

Maria Lennman

maria.lennman@accigo.se 070 757 53 05

Projektledare User Adoption

Lisa Lindvall

lisa.lindvall@accigo.se

Vill du vara med när vi gör nästa projekt? Besök vår karriärsida

Urval av plattformar vi jobbar med