User Adoption

Så kommer du och dina kollegor igång med ny teknik

 • Upptäck nya smarta sätt att jobba på
 • Få ut det maximala värdet av din investering
 • Bli coachad för att kunna leda förändringsresan
Accigo
User Adoption - Hur tar vi till oss ny teknik?

Vi implementerar ny teknik på ett sätt som du och dina kollegor förstår

För att lyckas med digitaliseringen krävs det mer än ny teknik. Det krävs att ni förändrar sättet ni arbetar på och hur ni tar till er nya arbetsverktyg. Vi vet att förändring är utmanande, men det är därför vi finns. För att hjälpa er med det. Visste du att endast 34% av dina medarbetare kommer ta till sig den nya tekniken du implementerar i företaget? Resterande 66% kommer antingen att tveka eller helt enkelt strunta i det och köra på i gamla hjulspår.

Fördelarna med Accigo

Är vi rätt för dig?

Fokus på människorna

Dina användare är vårt fokus och för oss handlar ny teknik till 90% om människorna som ska använda den.

Anpassade processer

Alla människor fungerar olika och processerna måste anpassas för att passa alla. Det finns ingen standardlösning men det finns en bästa lösning för dig och dina användare.

Rätt team för dig

Att implementera ny teknik består av många olika delar. Därför sätter vi ihop ett team med rätt kompetenser för dina behov. Oavsett storlek på insatsen.

Accigos arbetsmetod

Vad behövs för en lyckad implementering?

Du har introducerat ny teknik internt och nu gäller det att få alla användare att komma igång. Var börjar du? Vilka behov finns det? En sak är säker och det är detta: Alla människor är olika och vi tar till oss teknik på olika sätt, i vår egen takt. Därför kommer du behöva en process som är anpassad utifrån era förutsättningar.

Oavsett vilka förutsättningar ni har är det vissa behov som ser lika ut hos alla. Det handlar bland annat om struktur, kommunikation, information, inspiration och träning.

Att fokusera på användarna är det bästa du kan göra för att få alla att känna sig bekväma med den nya tekniken. Det är dessutom en förutsättning för att kunna räkna hem investeringen i den nya tekniken som du har implementerat.

Dokumentation

Med nya arbetssätt och verktyg kommer även en hel del dokumentation och rutiner som måste förmedlas till alla internt. För att alla ska komma åt informationen så enkelt som möjligt sätter vi upp en samlingsplats dit alla kan vända sig för att hitta rätt information. Det kan vara allt från konkreta instruktioner till inspiration och information om hur er digitala arbetsplats är tänkt att fungera. Vi kallar det för “Know How Center” och det är hjärtat i en lyckad digitaliseringsresa.

Agil kommunikation

Kommunikation är extremt viktigt i förändringsprocesser för att alla ska känna att de hänger med i förändringen. Smått som stort måste kommuniceras agilt och syftet kan vara både att informera och inspirera.. Vi stöttar er med agil kommunikation för att se till att ingenting faller mellan stolarna. Vi producerar exempelvis återkommande nyhetsbrev, skriver berättelser inifrån verksamheten om hur digitaliseringen fortlöper och delar med oss av tips och trix.

Inspiration och live-träning

Du och dina kollegor måste lära er att jobba på nya sätt. Oavsett hur intuitiva era nya verktyg är kommer det med andra ord krävas träning och utbildning. Vår arbetsmetod innefattar en mix av inspiration och live-träning. Vi bygger upp relevanta scenarios och piloter som vi sedan, gruppvis, tränar på i realtid. Vi delar med oss av inspiration och best practice samtidigt som du och dina kollegor får möjlighet att testa era nya verktyg och ställa frågor direkt.

Coachning och support

Det kommer dyka upp många frågor, såklart. Allt från stora övegripande frågor så som “Hur når vi full effekt av CRM:et?” till mer vardagliga frågor om funktioner och säkerhet. Förutom möjligheten att fråga oss direkt kommer vi hjälpa din inhouse-support (om det finns en sådan avdelning) att förstå hur systemen och arbetsprocesserna fungerar. Tillsammans bygger vi upp en kompetensdatabas som de kan använda för att svara på frågor.

Ladda ner vår guide! Så här skapar ni en digital kultur I snitt är det endast 34% av användarna som direkt tar till sig den nya tekniken, övriga måste få hjälp och stöd för att komma igång. I den här guiden går vi igenom de fem viktigaste delarna som behövs för att lyckas med den inre digitaliseringen. Hämta guiden
Kostnadsfri workshop

Kom igång med att mäta förändring

Vi på Accigo har under flera års tid hjälpt våra kunder med deras digitala transformation. Med fokus på att brygga gapet mellan medarbetare, team, organisation och teknik har vi tillsammans blivit framgångsrika i att bland annat realisera värdet av Microsoft-plattformen. I denna kostnadsfria workshop får du ta del av våra insikter och metoder för hur du mäter förändring i en digitaliseringsresa.

Innehåll:

 • Hur du får ihop affärsmål, nya arbetssätt och teknik
 • Exempel på KPI:er som kan användas för att mäta din förflyttning
 • Hur du praktiskt mäter och följer upp initiativ

 

Kontakta oss via formuläret om du vill boka den kostnadsfria workshopen.

KONTAKTPERSON

Vill du ha en personlig kontakt direkt?

Har du några andra frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta Lisa direkt.