Skräddarsydda webbsystem

Webbaserade system, skräddarsydda för dina behov

 • Enkla att använda
 • Snackar med bakomliggande system
 • Säkra och snabba
Ronja Fredrik och Elena
Specialister på Azure moln

En helhetsleverantör av skräddarsydda webbsystem

Har du anpassat ditt arbete utifrån de system du använder? Vore det inte bättre att anpassa systemen utifrån hur du jobbar? Det är enkelt löst genom att bygga ett skräddarsytt webbsystem som snackar med dina bakomliggande applikationer. På så sätt kan du fokusera på ditt jobb istället för att kämpa på med krångliga gränssnitt. Låter det som en bra idé? Då har du kommit rätt. Vi är experter på att bygga webbsystem utifrån dina behov. Vi gör det dessutom effektivt och på en ekonomisk nivå som passar dig.

Fördelarna med Accigo

Är vi rätt för dig?

Du kommer snabbt igång med en prototyp

Ett system är abstrakt tills dess att du har det i händerna. Därför fokuserar vi på att, så snabbt som möjligt, arbeta fram en prototyp som vi kan testa och utveckla tillsammans.

Här fokuserar vi på både människa och teknik

Ett system ska hjälpa människor att utföra en uppgift. Det innebär att vi måste fokusera på både användarupplevelsen och tekniken eftersom att de går hand i hand.

Du anlitar en helhetsleverantör

Ett systemprojekt har många rörliga delar och det kan ibland vara utmanande att hålla ihop allt. Vi sätter därför ihop både en process och ett arbetsteam som tar hand om allt från systemarkitektur och förändringsledning till utveckling och design.

Kundmöte Accigo
Så här kan det gå till

Från förstudie till skarpt läge

Alldeles för många system är byggda med ett tekniskt fokus och användarna får det ofta onödigt jobbigt att navigera i systemet, vilket leder till missnöje och komplexa arbetsprocesser. Oavsett om du behöver ett internt eller externt system måste du med andra ord se till att användargränssnittet är inbjudande och enkelt att använda. Den tekniska komplexiteten behövs men den ska agera i bakgrunden och stötta, inte störa, användaren.

Den viktigaste uppgiften ett bra system har är att bidra till ökat affärsvärde och samtidigt leverera en bättre användarupplevelse.

För att bygga det bästa möjliga systemet har vi en strukturerad process för att gå från förstudie till skarpt läge. I ett första skede identifierar vi exempelvis lägsta-nivån som systemet måste uppnå. Även kallat MVP (Minimum Viable Product). Vi vet även att det bästa sättet att få fram en hållbar produkt är att testa den. Därför är det en central del i processen att snabbt arbeta fram prototyper som blir grunden för test och fortsatt utveckling.

 

 

Förstudie & kravanalys

Det första steget i ett lyckat projekt är att titta på förutsättningarna. Hur ser uppdraget ut? Vilken tidsplan och budget har vi att förhålla oss till? Vilken teknik måste vi förhålla oss till?

Förstudien levereras i form av ett beslutsunderlag som du använder för att kunna fatta rätt beslut om projektets nästa steg. Underlaget innehåller ofta dessa delar:

 • Lösningsbeskrivning
 • UX- och gränssnittsdesign
 • Övergripande prioriteringsordning
 • Projektplan
 • Implementeringsplan
 • Offert på genomförande

Genomförande

Med en bra förstudie går det snabbt att komma igång med genomförandet. Vi utvecklar lösningen stegvis i nära samarbete med dig som kund (baserat på agila arbetsmetoder). Utöver utvecklingen finns det en del saker som måste projektledas och det gör vi i parallella spår i en mer vattenfallsbetonad projektledning. Med andra ord: Vi ser till att allt flyter på och du har full kontroll över arbetet!

Tester & driftsättning

När vi tycker att systemet är helt startklart är det tid att göra de sista testerna (även kallat acceptanstester) innan lansering. Efter alla tester är det dags att säkerställa det sista och sedan trycka på knappen för lansering.

Stabilisering & förvaltning

När systemet är lanserat fortsätter vi att stabilisera systemet genom olika typer av uppdateringar. Parallellt med stabiliseringen fortsätter vi att utveckla systemet med funktioner som vi under projektets gång identifierat som viktiga. Detta kan vara både funktionella förbättringar men även underliggande arkitektur och kod som vi vet behöver förbättras för att få en lösning som är riktigt hållbar och lätt att förvalta.

Kontakt

Vill du snacka med någon av våra konsulter?

Boka en kostnadsfri konsultation

Just nu kan du boka en 45-minuters konsultation med oss helt kostnadsfritt! Det är väl inget att fundera på? Vi finns några knapptryck bort. Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

 • Ställ frågor till oss
 • Få hjälp att reda ut tankar och funderingar
 • Få förslag på hur du kan komma vidare med ditt skräddarsydda webbsystem
Kontaktperson

Kontakta Frederik om du vill veta mer om skräddarsydda webbsystem